Jak wybrać dobrą, naturalną wędlinę w sklepie?

Jak wybrać dobrą, naturalną wędlinę w sklepie? 

Gotowana kiełbasa jest wykonana z solonego mięsa mielonego. Może zawierać soję zamiast mięsa, a także mleko, jajka i wodę. Okres ważności wynosi 72 godziny. Gotowana wędzona kiełbasa jest najpierw gotowana, a następnie wędzona, przygotowywana z mięsa mielonego. Zawiera wiele przypraw, mleko, śmietanę, skrobię, mąkę i boczek. Może być przechowywana w lodówce przez około 2 tygodnie.

Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze kiełbas gotowanych:

Opakowanie powinno być suche i elastyczne. W świeżych wędlinach opakowanie ściśle przywiera do mięsa i nie ma żadnych wad: wzdęć, plamy, czy deformacji;

Kolor naturalnej kiełbasy powinien być szarawy, podobnie jak kolor gotowanego mięsa. Jeśli produkt jest jasnoróżowy lub czerwony, to znak, że do produktu dodano się barwniki, azotyny i inne dodatki chemiczne. Jeśli to możliwe, urwij kawałek kiełbasy: jeśli z łatwością kruszy się i łamie, oznacza to, że zawiera dużo skrobi lub soi.